Vikten av en bra dörr

Något som finns i alla hem, det är dörrar. Eller, ja det finns i alla fall minst en dörr, ytterdörren. Sen finns det ju de bostäder som inte har innerdörrar, annat än till toaletten. Men det är rätt bra att ha dörrar inne, så att man kan stänga till om man behöver. Ytterdörren, den har man ju för att ingen ska ta sig in i huset eller lägenheten. Det är därmed den viktigaste dörren. Om du ska köpa en ny ytterdörr, så finns det en del saker att tänka på.

Bra saker tänka på inför val av ny ytterdörr

En ytterdörr bör vara av en bra tjocklek. Ju tjockare dörr, desto mer välisolerad är den. Den tål då även tufft väder, samt bra isolering. U värde, det talas oftast om i samband med fönster, men gäller även dörrar. Ju lägre U- värde desto bättre isolerar dörren. 

En mycket viktig sak, det är lås och låssystem. Säkerhet är ju viktigt och det ska inte vara lätt att bryta sig igenom det. Andra bra saker för ytterdörrar att tänka på är livstid och garanti, samt material. 

Köpa innerdörrar

När det gäller innerdörrar, så kan du välja lite efter vad du gillar och vad som passar in bra i din bostad. Det finns ju grymt många modeller även av dörrar som ska vara inne. Fundera på om de ska vara låsbara eller inte. Solida eller med glasruta. Sen, välj som sagt det du tycker passar. 

22 Jun 2021