Så rekryterar du

Är det så att du äger ett företag som du nu behöver fler medarbetare till? Då är det ju bra att göra en rekrytering. Det är bra att använda dig av en tydlig process, det har du mycket att vinna på. Om du inte har tiden eller kunskapen att själv göra det, så kan du välja att anlita ett bra företag som gör det. Ett annorlunda sätt att rekrytera på är via GigStep, rätt rekrytering i Malmö

Rekrytering steg för steg

Om du ska göra rekryteringen på egen hand, så sker det via ett visst antal steg kan man säga. Det du ska göra först är att fastställa en så kallad kravprofil. I denna så beskriver du helt enekt vad begattningen går ut på samt vad som krävs för att klara av jobbet. Det kan vara att personen måste ha en viss utbildning eller att det finns andra erfarenheter. I denna kravprofil skriver du även vad du kan erbjuda i lön samt andra anställningsvillkor.

För att hitta sökanden, så måste du utforma en annons. Det så att du får personer du kan kalla till intervju. För det är nästa steg, att genomgöra intervjuer med lämpliga kandidater. 

Tänk även på vikten av att återkoppla till de du inte kan erbjuda jobbet. Det kan ju hända att du ska rekrytera igen och du vill då kanske att de ska söka igen. Så se till att tala om både för den som får jobbet och de som inte får det.

26 Aug 2022