Vikten av att välja bra fönster

Ska du köpa nya fönster? Det är ju en ganska stor investering att göra, så det kan vara bra att fundera lite på vad du ska välja och även ha koll på saker som är bra att veta. Så, här ska vi försöka hjälpa dig med valet av fönster. När du köper nya fönster kan de ha en livstid på över 40 år, så det är viktigt att fundera kring vilken funktion du vill att dina nya fönster ska fylla. Ska de ha extra mycket ljusinsläpp? Ska det gå att vädra? Det är bra att ha öppningsbara fönster i alla fall i de flesta av dina rum.

En annan sak med fönster är att kolla deras U-värde. Ett fönster med lägre U-värde tätar bättre och innebär större energibesparingar. Någonstans mellan 1.0 och 1.3 är ett bra U-värde att sikta på för en vanlig villa.

Utseende och design

Energieffektivitet och pris är oftast det första man tänker på när det är dags att köpa nya fönster. Minst lika viktigt är att välja fönster som passar just ditt hus. Du som vill köpa bra fönster, som är energimärkta har i princip tre olika val. Det är att satsa på PVC-fönstere, träfönster eller aluminiumfönster.

Många väljer idag just fönster i PVC. Det är ett bra val och det eftersom det är rätt så billigt att köpa in samt att det inte kräver direkt underhåll när du monterat upp dem.

Smart med lyftskjutdörr

Om du vill ha en perfekt länk mellan inomhus och utomhus, klicka här. Där finns smarta lyftskjutdörrar samt smarta fönstersystem att välja mellan!

18 Mar 2022