Ska du bort över nyår? Skydda hemmet på bra sätt

ut och resa

Över jul och nyår är det många som reser bort. Just nyår kan vara trevligt att fira på annan plats än hemma. Dock är det ju så att när du reser bort, så lämnar du ditt hus tomt och kanske du även lämnar bilen på en parkering vid flyget. Sätt en gps tracker på bilen så att du vet att den står där den ska. När det gäller hemmet, så kan du göra en del saker så att det inte syns att du har rest bort. Satsa bland annat på ett bra larm från Prylstaden eller en övervakningskamera. Sedan så kan du ta del av tipsen nedan.

Lura tjuven att du är hemma

Först och främst, skylta inte på sociala medier att du inte är hemma. Lägg inte ut det på Facebook, Twitter, Instagram, med mera. Det blir som en öppen inbjudan. Se även till att ha någon som kan kolla ditt hus då och då. Kanske att de kan tömma din brevlåda, ställa sin bil på din uppfart, skotta om det snöar och så vidare. Se även till att du låser in alla dina värdesaker, både de utomhus och de inne. Det du inte tar med dig bör du låsa in i ett bankfack eller på annat säkert ställe.

En timer på lamporna hemma är bra med att sätta upp. Så att de tänds och släcks som om du skulle vara där.  Se även till att vidarekoppla telefonen till mobiltelefonen eller någon som kan ta samtalen. Säg inget om att ni är borta på er telefonsvare samt att aktivera inte frånvarobesked på din privata mejladress.

 

 

29 Dec 2019