Köpa led extraljus är en god investering

Det är svårt att välja en lämpligt led extraljus, allt man läser om på nätet är i princip samma gamla information som sällan är till någon nytta. Ett extraljus som lyser långt är ofta det viktigaste kriteriet för många konsumenter som tänkt köpa nya lampor till sin bil. Ett långt ljus med god räckvidd behöver dock inte alltid vara det bästa då man egentligen inte behöver lysa upp mer än ett par hundra meter framför själva fordonet. Att istället lägga fokus på att hitta en lampa som ger dig ett användbart ljus bör alltid ligga högst upp på prio listan om du vill genomföra en god investering för framtiden. Ett användbart ljus kan betyda att lampan inte lyser längre än andra extraljus utan att den iställer ger ett mer användbart ljus under mörkerkörning på vissa typer av vägar. Målet är alltså att få till det mest användbara ljuset per investerad krona.

Vilken ljusbild bör man välja

Att välja ett passande ljusbild är det mest kritiska när man ska köpa ett extraljus eller ljusramp. Man bör se över vilka platser man tänkt använda lamporna för och även hur belysningen på dessa vägar kan tänkas se ut för att kunna dra korrekta slutsatser. På sämre belysta vägar kanske det är viktigt för dig att tydligen kunna se föremål vid sidan av vägen, vid vägrenen, och då behövs inte bara ett långt ljus utan också ett bredare ljus.

Köp inte det billigaste

Att dra en slutsats baserat på ditt specifika behov är alltid det bästa än att fokusera på siffror som egentligen inte säger så mycket. Generellt kan det vara bra att satsa på ett bredare ljus på kurviga vägar som är dåligt belysta medan man på landsvägar som är relativt raka istället bör fokusera på extraljus med lång räckvidd. Tänk på att inte satsa på den billigaste lampan utan en lampa som passar ditt unika behov.

12 Sep 2016