Funderar du på att skaffa en växelriktare?

Är det så att du funderar på att skaffa dig en växelriktare? Det kallas även för inverter, omvandlare, converter och ibland även omformare. Dock är det samma sak, oavsett vad man benämner det som. Det är en enhet som kan ta ett batteris likström och invertera om det till växelström. På www.inverterbutiken.se så kan du hitta flera olika modeller samt läsa mer om dessa. 

Så har du behov av att göra om ett batteris el till att fungera så som det gör i ett vägguttag, så är det smart att använda just en inverter eller växelriktare. 

Varför skaffa en inverter?

Om det är så att du vill kunna driva olika saker, utan att ha tillgång till annat än ett batteri, så är det ett måste att ha en inverter. Det för att det ska vara rätt sorts ström den får. Om du är ute på en campingtur till exempel med husbilen och inte har nära till el, så kan du med en inverter göra om batteriet i bilen till att ge dig den ström du behöver för att driva din kaffekokare, din tv och så vidare. 

Samma sak om du är ute i garaget och behöver ha fler uttag än du har eller inte har el alls indraget, då är det smidigt att ha just en växelriktare. 

Det gäller bara att välja en som har rätt watt så att den orkar med att driva det du tänker dig driva. 

1 Dec 2020