Billigare röka e-cigg!

Det är märkligt detta att inte fler rökare röker ekonomiskt. Det är stor risk att jag låter som en riktig gnällgubbe, men jag menar det. Jag pratar om den otroligt fiffiga e-cigaretten. Det finns nämligen så många fördelar med e-ciggen att man häpnar över att inte fler brukar denna otroliga innovation. Jag ska här ta upp några jämförelser som kommer att övertyga dig om de otroliga skillnaderna mellan vanliga ciggar och e-ciggar. Så otroliga fördelar med det ena av alternativen att man nästan börjar tro på konspirationsteorier.

Mer hälsosamt med e-cigg

Vi kan inte prata om "hälsosamt" i detta sammanhang, för det finns inget "hälsosamt" med att röka. Det är viktigt att slå fast. Vi kan bara prata om "mer hälsosamt", vilket e-ciggen är. I en vanlig cigarett hittar vi, förutom nikotin, som ju är självklart, även arsenik, tjära, arsenik (brukar man döda folk med i deckare), bensen (finns i bensin), kadmium (gör man batterier av), formaldehyd (brukar man för att bevara lik), polonium (livsfarligt radioaktivt grundämne), krom (gör man bilrör med), ammoniak, kolmonoxid (finns i bilavgaser), nickel och bly, bland annat. I en e-cigg hittar vi nikotin, om du vill, finns även utan, glycerin (finns i hudlotion) och ofarlig vattenånga. Så vilket väljer du?

Mer ekonomiskt med e-cigg

Går du in på EQCigs.se och beställer hem ett startkit, om det är första gången, så kostar det mellan 300-400 kronor. Då får du en e-cigg, en laddningssladd och en e-juiceflaska. Du laddar e-ciggen med sladden. Då det är klart häller du e-juicen i e-ciggen och sedan är den klar att dra bloss i. En e-juiceflaska ger 1500 bloss. Hur många bloss tar du på en cigg? Tio? I så fall har du 150 "cigaretter" med en flaska e-juice, som kostar 40-60 kronor. Ska du köpa motsvarande mängd vanliga cigaretter behöver du köpa 6-7 cigarettpaket. Ett paket kostar cirka 60-70 kronor, 6-7 gånger blir 360-420 kronor. När e-juicen är slut, köper du en ny för 40-60 kronor och har på nytt 150 "cigaretter" att dra bloss på. Ska du göra samma sak med vanliga ciggar, behöver du pröjsa 360-420 kronor på nytt. Och när den e-juicen är slut köper du en ny för 40-60 kronor och så vidare. Du ser själv vad som är mer ekonomiskt.

12 Oct 2017