Är du på jakt efter en bra vinsch?

Om det är så att du har planer på att köpa en vinsch, så finns det en del saker att fundera på, det innan du köper första bästa du hittar på nätet. Det är extremt viktigt att välja rätt sorts vinsch, samt använda den på rätt sätt. Annars kan den gå sönder samt att du kan riskera att skada dig själv, andra nära dig eller skada saker som finns nära vinschen. 

Det är även skillnad på vinschar som används under speciella förhållanden t.ex. vid bärgning, uppdragning och off road mot de som används mer sällan för att dra en last upp på t.ex. ett släp eller en bil.

Köp en elektrisk vinsch

Det kan vara smart att satsa på en elektrisk vinsch. Se till att välja vinsch utifrån om du har tänkt lyfta eller dra laster med vinschen. Det finns ju både elvinschar för horisontella drag så väl som lyftvinschar för vertikala lyft. Om du vill se ett brett utbud av olika sorters vinschar, kolla då gärna in www.warriorwinches.se

När du ska välja vinsch, se till då att du har koll på två egenskaper. Då menar vi dragkapaciteten och vinschhastigheten. Din vinsch bör till exempel alltid ha en högre dragkapacitet än vad du egentligen behöver. 

Det kan vara bra att höra dig för där du köper din vinsch, vad för sorts du bör satsa på. Det så att du faktiskt får den typ av vinsch som du har behov av.

29 Apr 2022